Golden Retrievers voor vriendschap

Of Barnsley Gold

Oosterwolde (Friesland)

ofbarnsleygold@gmail.com

Aller eerste blog

16-09-2012 00:00

Mijn aller aller eerste blog op deze website.

Ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

Op de verschillende pagina's van deze website heeft u kennis kunnen maken met mij, en mijn honden.
Maar waar dit blog, en deze website voornamelijk om zal gaan, zijn natuurlijk de puppy's!!
Dit is een hele spannende, en bijzondere tijd voor mij. Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt.
Vroeger thuis hadden Aris* en Iris* ook wel een stamboom, maar dat ging toen allemaal heel anders.
Je zocht gewoon een hondje uit, en dan werden ze stamboompapieren aangevraagd.

Ik leerde Myr, en haar man Bert en dochter Sarnia kennen via het Golden retriever forum.
Ze kwamen bij ons in de regio wonen, en ik ben jaren geleden een keer op visite geweest.
Altijd wel contact gehouden via het forum, op shows en later facebook. Maar echt bij elkaar op de koffie komen, deden we niet.
Tot Myr op het forum aankondigde dat ze een nieuw teefje aan hun roedel toe gaan voegen. Een teefje van bijna één jaar oud, die herplaatst moest worden. Een mooi meiske met stamboom, en de door hun zo geliefde bloedlijnen.Als alle gezondheidsuitslagen goed zouden zijn, zouden hun dolgraag met de tijd een nest met haar willen fokken.
Ik zag die foto op dat forum, en ik was op slag verliefd. Wat een schitterend meiske was dat zeg! Wauw! Ik heb contact opgenomen met Myr, en ik wou haar dolgraag in het echt ontmoeten. Myr vondt dit geen enkel probleem en ik was van harte welkom.
In het echt was ze nog veel mooier, ik was op slag nog verliefder! Ze is niet alleen mooi, maar heeft ook een heerlijk karakter, zo ontzettend lief, en ze heeft een glimlach. Een echte glimlach. Wat een wijffie!

Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer bij Myr,Bert hun dochter Sarnia en de honden weg te slaan! Ik kwam zeker maandelijks langs om de prachtige Islay en de rest van het roedel te knuffelen en lekker weg te zwijmelen. Twee maanden na de komst van Islay heb ik mij op de puplijst laten zetten. Ik wou dolgraag een mooie dochter van dit geweldige meisje. Toen het op prive gebied wat minder ging, was het dan ook de prachtige Islay die mij erdoor heen hielp. Islay, prachtige,vrolijke, maar bovenal lieve Islay. Zij betekend ontzettend veel voor mij.
Erg raar eigenlijk.. een hond van een ander die zoveel met mij doet.

Prachtige glimlach van Islay

Anyways, dit begint alweer een heel verhaal te worden, die alle kanten op stuiterd! (Een blog schrijven zit mij duidelijk nog niet in de vingers!)

Islay kwam goed door alle gezondheidsonderzoeken. En toen werd het voor Myr tijd om opzoek te gaan naar een mooie dekreu. Die keuze was zo gemaakt. Een mooie kleinzoon van hun zo dierbare Duffy. Dylan heet deze knappe man. Ik hoorde dat Dylan de vader zou worden, ik zocht foto's op internet, en wauw! Nog zo'n prachtige golden. Ik stond volledig achter Myr's keuze! (niet dat ik enig inspraak had gehad, haha.)
Ik zou ook Dylan dolgraag willen ontmoeten, echter werd hij niet vaak meer uitgebracht op show en heb ik hem daar nooit kunnen ontmoeten. Ik accepteerde dit, en ging uit van Myr haar verhalen. Een kleinzoon van de lieve Duffy, dat moest wel goed zitten. In de zomervakantie kwam Dylan met zijn roedel bij Myr logeren, in hun honden bed and breakfast! Een mooie gelegenheid om toch Dylan te kunnen ontmoeten. En zo geschiedde. Wat een heerlijke vent is hij ook! 

Mooie hoofd van Dylan

Islay werd loops, werd gedekt.. en was drachtig! Toen Islay 5 weken drachtig was heb ik haar opgezocht, wat een mooi buikje al!
Toen Islay 7 weken drachtig was, heb ik een middagje opgepast bij Myr. Zij waren naar een hondenshow met hun jongste hondentelgje,en ik mocht lekker genieten van hun roedel. Heerlijk met een goed boek en alle honden om mij heen. Islay groeide gestaag. Een paar dagen voor de bevalling moest ik nog één keer langskomen, want dan kon ik de pups voelen bewegen! Dat laat ik mij geen twee keer zeggen natuurlijk. De zondag 09 September was het zover. Wat een ontzettend gaaf gevoel, en wat bijzonder!

Islay 8.5 week drachtig.

Op woensdag 12 September 2012 zijn de pups geboren! Helaas was een keizersnede noodzakelijk, maar Islay en alle pups doen het heel erg goed! Er zijn negen kerngezonde pups geboren. Zes teefjes en drie reutjes!
's Middags werd ik gebeld dat mijn kleine meisje geboren is! Yess.. het gaat echt gebeuren. Er komt een prachtig dochtertje van Islay bij ons wonen! Nu nog 8 weken wachten, tot zij mee naar huis mag. Die kunnen er ook nog wel bij! Eerst volop genieten van de puppetijd bij Myr en Islay!

Gordo viert dat zijn zusje geboren is!