Golden Retrievers voor vriendschap

Of Barnsley Gold

Oosterwolde (Friesland)

ofbarnsleygold@gmail.com

Knappe meid

11-12-2012 00:00

Het is alweer enige tijd geleden dat ik hier een blog geschreven heb.
Dat wordt wel weer hoog tijd,want Ninthe is inmiddels al ruim vijf weken thuis.
En ze is niet meer weg te denken.

Dat realiseerde ik mij vooral afgelopen zondag, toen ik vanaf Myr (de fokker), aan het einde van een gezellige dag, in de storm naar de bushalte toe liep.In de bus mocht Ninthe in een dekentje lekker warm bij het vrouwtje op schoot. Achter in de bus zaten een stuk of acht, grote,forse maar vooral dronken kerels. Die ontzettend veel lawaai maakten en nare dingen richting de busschauffeur en mij schreeuwden. Ninthe vond de mannen niet erg leuk, en een beetje eng. Maar ze lag lekker warm bij mij, en dat gaf haar vertrouwen. Ze legde haar mooie hoofdje in mijn nek, en gaf me een dikke lebber over mijn wang. Ik weet dat een hond geen affectie kan tonen zoals wij mensen dat doen, maar vertederend en vooral hartverwarmend was het wel! 

Dat Ninthe erg slim en leergierig is, dat wisten we eigenlijk ook wel, maar toch verbaasd ze me keer op keer weer.
Ze kent al aardig wat trucjes, en maakt daar dankbaar gebruik van in de hoop op een lekker koekje.
Zo liep ik van de week samen met Gordo en Ninthe in het bos. Ninthe beheerst de 'zit en wacht' al goed, dus zette ik haar op zit en wacht, en liep met Gordo verder. En ja hoor.... de knappe meid bleef braaf op haar plekje zitten!!

Op de puppycursus is ook iedereen fan van haar, en wordt ze liefkozend Blondie genoemd.
Iedereen die ik tegen kom valt voor haar, haar prachtige hoofdje en lieve maar oo zo ondeugende oogjes.
Maar we zijn niet op de puppycursus om mooi gevonden te worden. Maar om lekker samen bezig te zijn, en dat is toch wat Ninthe het liefste doet.Ze is altijd in voor wat nieuws om te leren of samen om op pad te gaan. Ik zocht mijn 'Once in a lifetime dog' en die heb ik zeker weten gevonden hoor!

Het commando 'mooi staan' moet nog even geoefend worden, zusje Gigha beheerst die al vrij goed, dus daar kijken we lekker van af!
De eerste show voor Ninthe staat al gepland. Zondag 13 Januari 2013 is de Nieuwjaarsshow in Kerkwijk. 
Dat zal ons debuut worden. Voor ons beiden de aller eerste keer.
Ik ben natuurlijk vaak genoeg mee geweest naar een show, maar heb nog nooit zelf een hond uitgebracht, spannend!
Gelukkig ga ik met Myr mee, die zelf ook het zusje van Ninthe showt, en heel misschien komt er zelfs nog een zusje meedoen. 
Van het Golden retriever forum komen ook diverse leden die hebben ingeschreven of komen kijken.
Een gezellige dag zal het sowieso worden met al die bekenden.

Zoals jullie natuurlijk allemaal weten is Sinterklaas weer in het land geweest, inmiddels is hij ook alweer vertrokken. Maar hij is Ninthe niet vergeten. Ze kwam in diverse gedichten naar voren, en in één van de surprises zat dan ook een lekker botje voor haar  verstopt.

Maar het aller mooiste cadeau kregen we van SinterMyr.
Enkele weken geleden toen ik weer gezellig bij Myr op visite was, kwam het onderwerp op het showen. Ik was toen al van plan om Ninthe in te gaan schrijven voor de Nieuwjaarsshow, en had een heel mooi showlijntje op internet gezien. Het kwam voor mijzelf niet heel goed uit met de dure decembermaand voor de deur.  Maar vond het lijntje zo mooi, dat ik hem toch aan Myr wou laten zien. Het is een handgemaakt showlijntje, gemaakt door iemand die voor haarzelf lijntjes maakt en niet in opdracht. Ik maar duimen en duimen dat het lijntje maar niet verkocht werd zodat ik het wellicht op een beter moment zou kunnen kopen. Maar helaas kwam het toch op verkocht te staan.

Toen we zondag het huis binnen gingen, nadat de honden lekker op het veld geravot hadden, en Myr lekkere warme chocolademelk met slagroom aan het klaar maken was, kwam ze met een cadeautje aan zetten. 'Sint hoefde niet lang te denken over wat hij Jinke moest schenken' zei ze met een grote glimlach. Ik maakte het pakketje open, en daar lag het mooie showlijntje, ik was echt verbouwereerd.
Zo ontzettend lief van Myr, en ik zag hem zo niet aan komen!

 Ik ben dolblij, nu zal Ninthe zeker schitteren op de show!